Workshop
"ΕΠ αφή ΝΟΜΑΙ" - Σεμινάριο κινησιολογίας και σωματικής αυτογνωσίας
Μάθετε περισσότερα

Services

"ΕΠ αφή ΝΟΜΑΙ" - Σεμινάριο κινησιολογίας και σωματικής αυτογνωσίας"

Αυτό το σεμινάριο βασίζεται στην επαφή και στην εμπιστοσύνη.

Το καθαρό άγγιγμα ωθεί σε καθαρές κινήσεις. Φανταστείτε ότι ο χώρος δράσης είναι ένας πίνακας ζωγραφικής και τα σώματα μέσα σ αυτόν, τα χρώματα. Όταν δύο χρώματα ενώνονται, δημιουργείται ένα τρίτο χρώμα. Έτσι λοιπόν κι όταν δύο σώματα έρχονται σε επαφή αναδύεται στην επιφάνεια ένας δικός τους κόσμος επικοινωνίας.

Στο πρώτο μέρος αυτού του σεμιναρίου θα δουλέψουμε με διαφορετικούς τρόπους επαφής. Θα μελετήσουμε την καθαρότητα της θέλησής μας για επαφή και την δυνατότητα της άρνησης μας σε αυτή. Έχω δικαίωμα να θέλω και να μην θέλω. Πόσο σημαντικό είναι ένα ναι ή ένα όχι για την καθαρότητα της δράσης μου. Μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού θα συντονίσουμε ερέθισμα, κίνηση και δράση. Θα ξεπεράσουμε κοινωνικές φόρμες του πρέπει και του μη και θα εμβαθύνουμε στην ουσία της θέλησης και της διαθεσιμότητάς μας.

Στο δεύτερο μέρος αυτού του σεμιναρίου θα στραφούμε στην εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη χτίζεται. Αλλά μήπως θα πρέπει να χτίσω πρώτα εγώ τα θεμέλια μέσα μου για να μπορώ να εμπιστεύομαι; Με τη συμβολή των εργαλείων της τεχνικής contact improvisation, της κινησιολογίας και με βασικό άξονα αμιγώς θεατρικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και σύσφιξης ομάδας θα επικεντρωθούμε στην εμπιστοσύνη κατά άτομο και εν συνεχεία όλης της ομάδας μεταξύ της.

Για την συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με τις παραστατικές τέχνες, ούτε κάποια ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητα συστατικά είναι η όρεξη και η διάθεση για εξερεύνηση. Το υλικό που θα δοθεί αποτελεί όμως ένα σημαντικό υλικό βοήθειας και εξέλιξης για όσους ασχολούνται με το θέατρο, το χορό και τη performance.

Ημέρες διεξαγωγής του σεμιναρίου: 2

Ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου: 3 ώρες ανά ημέρα. Στο διάλειμμα θα προσφέρεται καφές και σνακ

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Σύντομο βιογραφικό εισηγήτριας:

Η Μαρία Στεφανίδου σπούδασε υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με καταξιωμένους καλλιτέχνες και πέραν της υποκριτικής δραστηριοποιείται στον χώρο της performance και της εμψύχωσης.

Βραβεύτηκε το 2018 από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στην τέχνη με την παράσταση Βέντλα «Το ξύπνημα της άνοιξης» όπου είχε αναλάβει την κινησιολογία της παράστασης σε σκηνοθεσία Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μερικές από τις συμμετοχές της σε παραστάσεις ως ηθοποιός και χορεύτρια είναι το Holy Father σε σκηνοθεσία Antonia Economo Σύγχρονο Θέατρο, Νέγρικη ποίηση σε ρυθμούς τζαζ σε σκηνοθεσία Σπύρου Δομαζάκη Pocket Festival Εκδόσεις Γαβριηλίδη, Αντεροβγάλτης επεισόδιο 3 «Αυτός που μπορεί είναι ο επιθεωρητής» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίμωνα Θέατρο Rabbithole, Γυναίκα Βόμβα σε σκηνοθεσία Αλέξη Αλάτση Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, Β σκηνή.

Δικές της performance είναι το Ερροϊκό και το Sensual Lumina Είναι Μηχανή.

Έχει πρωταγωνιστήσει στον κινηματογράφο στην ταινία Zenaida σε σκηνοθεσία Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου και έχει πάρει μέρος με βασικό ρόλο στην ταινία Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω σε σκηνοθεσία Raihana Obermeyer και στις ταινίες μικρού μήκους Icon σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου, Cross film και Walk του Κώστα Στάθη.

  • Κόστος εγγραφής

  • 40

  • Για μέλη του The λamda project και για ανέργους -20%

  • Τρόποι πληρωμής

  • Κατάθεση σε τραπεζικό λογαρισμό - Εθνική Τράπεζα

  • ΙΒΑΝ: GR43 0110 1270 0000 1270 0206 217

  • PayPal:

Information

The λamda Project

To λamda Project διοργανώνει σεμινάρια, όχι για ειδικούς, αλλά για όλους εμάς, που θέλουμε να βελτιώσουμε τις γνώσεις μας και να βελτιωθούμε σε προσωπικό επίπεδο και δεν απαιτείται καμία απολύτως προηγούμενη εμπειρία για την συμμετοχή σας. Τα σεμινάρια γίνονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που προάγει τη συνεργατικότητα και ομαδικότητα, με βασικό στόχο την απόκτηση γνώσης μέσω ενός οικείου περιβάλλοντος εμπειριών και βιωματικής μάθησης. Η θεματολογία μας, εξαρτάται και διαμορφώνεται ανάλογα με τις ζητούμενες από εσάς ανάγκες, γι` αυτό θα θέλαμε να μοιραστείτε τις ανησυχίες, τα ενδιαφέροντά σας, τομείς που θα θέλατε να εξελίσσετε και να εξελιχθείτε, με σκοπό τη δρομολόγηση και δημιουργία ενός training ή workshop, βασισμένου στις δικές σας ανάγκες και στα δικά σας ενδιαφέροντα. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας, είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί, είτε μέσω email στο training@thelproject.gr

Παροχές χώρου: Βεβαίωση Παρακολούθησης, Free wi-fi 50mbps, προτζέκτορας, διαδραστικός μαυροπίνακας, flipcharts, κλιματισμός. Δυνατότητα διαμόρφωσης του χώρου, εύκολη προσβασιμότητα (Μετρό Πανεπιστήμιο)

The λamda Project committed to educational innovations and following practices and methods that can help produce the needed high-quality learning and team building outcomes, configured a space especially formed for serving this methodology of positive interdependence through collaborative learning environment. Based in our innovative space conformation, participants can achieve learning easily, gaining from each other’s experience and through collaborative learning methods becoming familiar and capable to develop towards everyone`s capabilities. The λamda Project is organizing training and workshops, not focused to be presented on specialists, but instead on each one of us who is interested in improving its own knowledge and capacity and be enhanced in a personal level, without presupposing our earlier experience in order to successfully participate. Our training and workshops themes will be formed based in your own requested needs, thus why we strongly encourage you to share your thoughts, interests, areas you would like to be improved in order for us to plan, organize and finally successfully facilitate training and/or workshops especially formed on your own needs and interests. Share your thoughts either by filling in our attached form or directly via email on training@thelproject.gr

Space benefits: Certification of attendance, Free wi-fi 50mbps, projector, interactive blackboard wall, flipcharts, air conditioning and heating. Space arrangement, depending each group`s needs, easy access (Panepistimio Metro Station).

"ΕΠ αφή ΝΟΜΑΙ" - Σεμινάριο κινησιολογίας και σωματικής αυτογνωσίας

15/02/2010 και 16/02/2020, από 13:00 - 16:00

Eresou 29, Athina 10681, Greece

Ο συμμετέχοντας δικαιούται να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό σεμινάριο και εφόσον το δηλώσει το αργότερο ως επτά (7) ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου, δικαιούται να του επιστραφεί το χρηματικό ποσό της συμμετοχής του. Ακυρώσεις τηλεφωνικά στο 210 3809721 είτε μέσω ηλ. ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση training@thelproject.gr

Επικοινωνια

training@thelproject.gr | (+30) 2103809721 | Eresou 29, Athina 10681, 1st floor, Panepistimio metro station